Tort " mozaic de toamna "

de anisoara in Torturi, 25 Iun 2010 | 9370 vizualizari

 

Este un tort renumit si se prepara intr-un timp foarte scurt si fara a fi copt la cuptor. L-am prezentat pentru a fi o sursa de inspiratie pentru alte fete, in privinta decorului .Observati cat de interesant se vad bucatile de gelatina colorata deasupra tortului ? De ce va aduce aminte ?

 

INGREDIENTE

  • plicuri cu jeleuri de diferite culori si arome
  • smantana
  • zahar
  • dulceata
  • biscuiti sau blat de tort
  • gelatina
  • vanilina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " mozaic de toamna ":

Plicurile cu jeleuri  diferite de: zmeura, lamaie, ananas, capsuna ,kiwi, se amesteca cu apa fierbinte fiecare in parte ,  ( numai ca  folositi mai  putina apa - cca 3/4  din ce scrie pe instructiunile de pe plic). Se lasa sa se prinda   bine in diferite vase cu inaltimea de 1.5-2 cm.
Se taie cu un cutit diferite romburi, patratele, din jeleurile de diferite culori.

Primul strat :
 Dupa reteta clasica se coace un blat din urmatoarele ingrediente:

  • 2 oua,
  • 1 pahar de zahar,
  • 1 pahar de faina,
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu stinsa cu otet

. Se face o coca , se intinde pe o tava si se coace la cuptor la o temperatura de 170 C.
In cazul de fata am copt in forma de gofre- biscuiti .
Intr-o forma de tort , care se poate scoate usor pe urma , se repartizeaza biscuitii ,

Al  doilea strat :

600 grame de dulceata din orice fruct se amesteca cu o lingura de coniac si 25 gr de gelatina dizolvata . Se  lasa putin sa se intareasca in vasul in care a fost amestecata si dupa , se repartizeaza pe biscuti. Se lasa sa se intareasca in frigider pentru o ora.


Al treilea strat:


Se bate bine un litru de smantana cu 1.5 pahar de zahar,  un pliculet de zahar vanilat si o lingura  suc de lamaie, pana zaharul se topeste .Treptat adaugam gelatina calduta de la 2 plicuri . Se pune vasul in frigider , pana ce  crema  se prinde putin-putin si apoi se toarna o parte in forma .Se repartizeaza o parte din cuburile din jeleuri de diferite culori si apoi se toarna cealalta parte de crema.

 Forma de tort se pune la frigider peste  noapte ca sa se  prinda bine straturile de tort intre ele.

A doua zi se scoate forma si se orneaza  dupa gustul fiecaruia.

IN CAZUL DE FATA AM REPARTIZAT CU MARE ATENTIE JELEURI DE DIFERITE CULORI IN CATEVA STRATURI.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " mozaic de toamna "" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu spuma de ciocolata